Vágysz egy családos őszi gasztro bulira? Mutatunk - nem is egyet!
2019. október 01. írta: Kidsoasis

Vágysz egy családos őszi gasztro bulira? Mutatunk - nem is egyet!

Óvodás-iskolás gyerekek szüleiként hajlamosak vagyunk az őszre úgy tekinteni, mint a házi feladatok és reggeli felkelések ördögi körére. Nos, érdemes azért néha ősszel is lazítani és felidézni a nyári láblógatást nem mellesleg megtölteni a pocakokat finomságokkal. Az ősz itthon és külföldön is bővelkedik a gasztronómiai jellegű rendezvényekben, amelyek legnagyobb része már igazi családi mulatság. Magyarországi gasztroprogramokat mutatunk most be nektek némi nemzetközi kitekintéssel. 

 etyeki_piknik_2019_04_bodis_krisztian_005.jpg

Kürtőskalács Fesztivál

  1. október 11-13. - Budapest, Városliget

Októberben újra száll majd a pörkölt cukor illata a Városligetben. A régi-új helyszínen rekord számú mester süti majd az erdélyi származású édességet: hagyományosan és újragondolva, mentesen és diétásan, díszesen és csupaszon. Az édességek mellett más gasztronómiai csodát is kóstolhattok, de a kicsik bulizhatnak a Kolompos zenekar koncertjén vagy játszhatnak, kézműveskedhetnek, élvezhetik a gyerekprogramokat. Természetesen a felnőttek sem maradnak jó zene és tartalmas program nélkül. Érdemes kiruccani októberben a Városligetbe.


Márton-napok

  1. november országszerte

Hagyományosan az ősz talán legnagyobb mulatsággal járó időszaka Márton-nap környéke. Az ország kisebb-nagyobb településein ünneplik, nehéz közülük egyet kiválasztnai. A teljesség igénye nélkül ajánljuk a hévízi Márton-napi Családi Fesztivált (nov. 7-8.), ahol még libafuttatásban is részt vehettek. Szekszárdon a hagyományoké a főszerep a Márton-napi Vigalomban (nov. 8-9.), ahol az újbor és a libaételek köré szerveződik a program. A Szent Márton-napi Országos Nagyvásárt (nov. 8-10.) Szombathelyen, a Vasi Skanzenben rendezik. Itt hagyományos környezetben kínálják portékájukat a kézművesek és őstermelők, valamint elfelejtett nép ételeket is kóstolhatnak a résztvevők. 

 

Csabai Kolbászfesztivál

október 24-27. - Békéscsaba

Ezt az őszi rendezvényt valószínűleg senkinek nem kell bemutatni: 23 év alatt igazi nagyszabású eseménnyé nőtte ki magát a Csabai Kolbászfesztivál. Nagykoncertek, bulihangulat, gyerekprogramok és a híres kolbászgyúró verseny, ahol óvodás és általános iskolás kategóriában is lehet nevezni! Ez az igazi hagyományra nevelés méghozzá szuper hangulatban.


Eurochocolate Festival

október 18-27. - Peruggia, Olaszország

A csokinak több hazája van, de az biztos, hogy Peruggiában nagyon otthon érzi magát. Ha rászánnátok magatokat egy őszi olasz kiruccanásra, időzítsétek a világ legnagyobb csokoládé fesztiváljának idejére! A magával ragadó olasz város utcái ilyenkor megtelnek mindenféle csokikölteményekkel, és minden az édességről szól. Előadások, kiállítások, csokiszobrok, csokiszökőkutak, tanfolyamok és persze hamisítatlan olasz hangulat.

 

Szentendrei Judit írása

 

Még több olvasnivalóra vágysz?

Olvasd az Utazik a család magazint! Kattints!

A bejegyzés trackback címe:

https://utazikacsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr4815185564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása