TOP5 ingyenes hazai játszótér
2020. március 08. írta: Kidsoasis

TOP5 ingyenes hazai játszótér

Kisgyerekes, sokat utazó szülőként számos országrészben találkoztunk jobbnál jobb játszóterekkel, játszóparkokkal. Ezért akár tízet, húszat is beválogathatnék e listába, és Olvasóink is egészen biztosan tudnának akár fejből néhány olyan nagyszerű játszóteret mondani, amelynek helye lenne ebben a felsorolásban. Városaink, falvaink, nemzeti parkjaink és erdészeteink jóvoltából gombamód nőnek ki a földből az új élményterek. zselici_csillagpark.jpg

 

Nyíregyháza, Sóstói játszótér

Hatalmas, nagyrészt árnyas, de Sóstón abszolút központi területen, közvetlenül a híres állatkert kerítése mellett helyezkedik el Kelet-Magyarország egyik legnagyobb szabadtéri játéktere. Korosztályok szerint elsősorban a nagy óvodás, kisiskolás gyerekeket nyeli el órákra a nagy játékvár, ám az aprónépet is várja néhány játékszer, például baba-mama hinta. Szezonban a drótkötélpályánál hosszú a sor, de megéri kivárni!


 Budapest, Gellért-hegyi csúszdapark

 A Sziklakápolna felett néhány percnyi sétával elérhető a megújult, megszépült, domboldalba épült csúszdapark. A lejtő meredeksége miatt ide akkora gyerekekkel jöjjünk, akik már egyedül is képesek fel-le sétálni a csúszdák melletti feljárókon. Ha pedig megunta a család a csúszdákat, egy könnyed gyaloglással a hegy másik oldalán található Cerka-firka játszótéren találhatjuk magunkat (ahonnan épp két rókaugrásnyira fekszik a Vuk játszótér).


Balatonboglár, Magyar tenger mesetér

Közvetlenül a Balaton-parton, a Platán szabadstrand területén, a büfésor mögött, de még az élményfürdő előtt találjuk a Kő Boldizsár tervezte, színes mesekertet. Fűzfalabirintus, Balaton alaprajzú homokozó a települések helyén kis ülőkékkel, rugós csónak-mérleghinta, hinták, mászókák fekszenek az elmaradhatatlan drótkötélpálya mellett. Amíg a lángosunkra várunk, a gyerekek itt önállósíthatják magukat. 


Zselickisfalud, a Zselici Csillagpark játszótere

Ez a játszótér nem tűnik első ránézésre nagy számnak, mégis, különlegessége miatt kell szerepelnie ebben a válogatásban. A végtelennek tűnő somogyi erdőségek mélyén, ahol még térerő sincs, épült a Zselici Csillagpark látogatóközpontja, s mellette a szabad területen a csillagképeket ábrázoló játszótér. A csillagképek fentről, a kilátóból látszanak igazán. A fa mászókák mellett egy vaddisznócsaládot is megmászhatnak a gyerekek. A játszótér egyszerűségében egyedi.

  

Veszprém, Cifra Pagony integrált játszótér

Nem az első, és nem is az utolsó integrált játszótér hazánkban a Kálvin János parkban található, kerekesszékes gyerekeket is tárt karokkal fogadó játszó, de az egészen biztos, hogy a legújabb. 2018 decemberében adták át. A befogadó játszóterek építésének első számú célja, hogy a gyerekek kicsi koruktól kezdve természetesnek vegyék: ép és mozgásukban korlátozott társaik együtt játszanak, ugyanazokon a játékokon. 

 

Kovács-Mihócza Orsolya írása
barangolocsalad.hu

Még több olvasnivalóra vágysz?

Olvasd az Utazik a család magazint! Kattints!

A bejegyzés trackback címe:

https://utazikacsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr6415510368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása