Vágysz egy őrült fesztiválra? Mutatjuk a legjobbakat!
2019. június 21. írta: Kidsoasis

Vágysz egy őrült fesztiválra? Mutatjuk a legjobbakat!

Elképesztő Fesztiválok

Egész éves munka, hosszú sötét hónapok és egy nagyon furcsa tavasz. Kinek ne lenne kedve ezután egy üdítő, felszabadító fesztiválhoz? Nos, ha hajlandóak vagytok nyakatokba venni a világot, számtalan furcsa, meghökkentő vagy lenyűgöző fesztivált találtok a világ messzi tájain. Aki nem ilyen bátor, annak (szubjektív felmérés alapján) természetesen a hazai fesztiválok legjobbikát is bemutatjuk. Ne feledjétek, a legtöbb fesztiválon a család már nem akadály sőt!

fesztival-01.jpg

Lisztemberek ünnepe (Els Enfarinats, Ibi, Spanyolország)

Ebben a spanyol kisvárosban az aprószentek ünnepének környékén egy napra játékos puccsot hajtanak végre a polgárok: liszttel és tojással felfegyverkezve csatáznak, elfogják a polgármestert, és megsarcolják a helyi vállalkozásokat. A dolog lényege, hogy lehetőleg mindenki nyakig tojásos és lisztes legyen és hogy a befolyt “sarcot” jótékony célra fordítsák.

fesztival-03.jpg

Színek Fesztiválja (Holi, India)

Bár a képek alapján egy modern, festékpatronos Woodstock Fesztivált sejthetnénk, valójában egy több ezer éves tavaszköszöntő ünnepről van szó, amikor máglyát gyújtanak, utána pedig a megújulás szimbólumaként festékporral szórják be egymást az emberek. Manapság a modern technika festékpatronokkal szerelte fel a fesztiválozókat elképesztő látványt hozva létre az amúgy is különleges hangulatú fesztiválon.


fesztival-02.jpg

Őrültek a város felett (Urban Highline Festival, Lubin, Lengyelország)

Bizony a lengyeleknek is van egy egészen őrült rendezvénye, a hol a világ kötéltáncosai találkoznak egymással és nyűgözik le a közönséget. Minden évben egyszer Lubin utcái felett egyensúlyoznak a résztvevők különböző módokon, az épületek közé kifeszített hevedereken. Nem a gyenge idegzetűek fesztiválja.

fesztival-04.jpg

Lámpásfesztivál (Yi Peng Festival, Thaiföld)

Amikor vége a rizsföldeken a kemény és embert próbáló munkának, Thaiföldön különlegesen ünnepelnek. A 12. holdhónapban színes, jelmezes felvonulás után égre bocsájtják a több ezer lámpást, amelybe az elmúlt időszak gondjait, problémáit és a jövőre vonatkozó kívánságokat rejtették el. Bakancslistás esemény, az biztos.


fesztival-05.jpg

Zsolnay Fényfesztivál (Pécs, Magyarország)

A mindössze 4 éves rendezvény helyből ugrott a magyar és nemzetközi mezőnyben a csúcsra nem érdemtelenül. Ha azt gondolja valaki, hogy ez elkényelmesítette a szervezőket, nagyon téved: minden évben létrejön a csoda. Fényfestett utcák, színes fantáziákba öltöztetett évszázados épületek, elképesztő nemzetközi újcirkuszi előadások, fényinstallációk nemzetközi megmérettetése a Pécsi Székesegyház homlokzatán vagyis a boldogság illúziója 4 napon át Pécsett. Tilos kihagyni!

fenyfesztival01.jpg

Még több tipp, ötlet családi utazáshoz az Utazik a család online magazinban!

A bejegyzés trackback címe:

https://utazikacsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr9214904996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása