Mit egyen a gyerek, ha elutazunk?
2016. január 11. írta: Kidsoasis

Mit egyen a gyerek, ha elutazunk?

Ez a kérdés biztos vagyok benne, hogy a legtöbb családban felmerül akkor, amikor utazáshoz készülődik. Akár azért, mert még nagyon kicsi, akár azért mert igencsak válogatós. Akkor pedig pláne felmerül, ha mondjuk valamilyen intoleranciával küzd a csemeténk és nem ehet például gluténnal készült vagy tejes, tejszínes ételeket.

Ha mondjuk apartmant vagy esetleg egy házat bérelünk, akkor lehet, hogy viszonylag egyszerű dolgunk van, feltéve, ha szeretnénk főzőcskézni a pihenésünk alatt. Ebben az esetben ugyanis mi magunk alakítjuk az étkezéseket és tulajdonképpen csak megterveznünk kell a menüket.

Ha azonban szállodába vagy hotelbe megyünk, akkor már lehet, hogy nem vagyunk ennyire könnyű helyzetben. Vagy mégis? Szerencsére ugyanis ma már a legtöbb helyen nem csak sülthúst és/vagy rántott húst és sültkrumplit kell ennünk napokig, hiszen egyre nagyobb választékkal várnak minket a szállásadók. (Sok szálláshely online felületén egyébként meg tudjuk nézni, hogy milyen ételeik vannak.)

kisgyerek_etkezik.jpg

De kezdjük az elején. Mekkora a gyerek? Mit szeret enni?

Amikor még egészen kicsi, baba illetve totyogó a gyerekünk, lehet, hogy az a legjobb megoldás, ha nem hazárdírozunk azzal, hogy milyen étkek közül válogathatunk majd a szálláshelyen, hanem betárazunk pár üveg bébiételt és ezzel le van tudva a gond. (Nem elhanyagolandó, hogy ha nem vagyunk biztosak a melegítési lehetőségben, akkor érdemes magunkkal vinnünk egy bébiétel melegítőt. De ha például kifejezetten bababarát szálláshelyre megyünk, akkor ott biztosan találunk majd egy mikrót, ahol bármikor ehető hőmérsékletűre melegíthetjük a kicsi kajáját – amit kifejezetten erre a célra rendszeresítettek.)

Ha mondjuk már a gyerkőc egészen jól eszik mindenfélét, akkor megpróbálhatjuk a helyi menüvel elkápráztatni életünk értelmét, de ha egyik se jön be neki, akkor még mindig ott van a lehetőség, hogy adjunk neki valami megszokottat.

Ha már nagyobbacska és már gyakorlatilag mindenevő, akkor tulajdonképpen bármit megkóstoltathatunk vele, bár akkor is benne van a pakliban, hogy az egyes falatok túl zsírosak, vagy túl fűszeresek.

Szerencsére azonban a legtöbb nagyobb szálláshelyen már igen sokféle étel közül választhatunk mi is, így vélhetően találunk olyan finomságokat is, ami a gyerkőcünk fogára való.

Még akkor is, ha éppen húsevő és utálja a zöldségeket vagy épp fordítva. De mára már a legtöbb helyen azért olyan falatokat is találunk, amelyeket akkor is ehet a csemeténk, ha egészségügyi okokból nem ehet bármit.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy gyümölcsökkel sem kell feltétlenül nagy mennyiségben felszerelkeznünk, ha néhány napra elmegyünk egy kicsit kikapcsolódni a családdal, mert szinte minden hotelben jár legalább a reggeli vagy vacsora mellé alma, banán vagy, aminek éppen az adott évszakban szezonja van.

Nem kell tehát megijednünk attól, hogy mit etessünk a gyerekünkkel egy néhány napos vakációzás során, de ha biztosra akarunk menni, akkor érdemes körbenézni jó előre, főleg, ha speciális igényeink is vannak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://utazikacsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr928261480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása