Távol a világ zajától, hotelben a Karácsony?
2015. december 09. írta: Kidsoasis

Távol a világ zajától, hotelben a Karácsony?

Nem ördögtől való…

Sok család ma már rutinszerűen dönt úgy, hogy Húsvétkor - jobb esetben a nap első melegítő sugarainak megjelenésekor - elutazik pár napra egy kicsit feltöltődni, de manapság egyre többen teszik le a voksukat a karácsonyi kiruccanás mellett is. 

Tény és való, hogy a karácsonyi ünnepek szólnak leginkább a családozásról, arról, hogy mindenki körbeüli a nagy asztalt és őszintén vagy kevésbé őszintén szeretik egymást, miközben nagyon sok esetben mindenki éppen máshol lenne. Sajnos mindannyian tudjuk, hogy a legtöbb vita épp a szeretet ünnepén van, így nem kell azon csodálkozni, hogy sokan inkább azt mondják, hogy elmennek valahova kikapcsolódni, minthogy az otthoni sütés-főzés mellé még bevállalják a családi összeröffenéseket. 

32987306_m.jpg

Fehérkarácsony a hegy tetején?

Persze, nem csak azért döntenek úgy sokan, hogy elutaznak egy téli vakációra Karácsonykor, mert elmenekülnének a családi felfordulás elől, hanem azért is, mert van, akinek az az egyik álma, hogy a - jó esetben - fehér Karácsonyt egy hegy tetején, egy szállodában, csendben és békében ünnepelje a családjával. 

Nincs is ebben semmi rossz, mert akár elhisszük, akár nem, ilyen formában is ünnepelhetünk meghitten, arról nem beszélve, hogy, még az embertpróbáló készülődést is megúszhatjuk. 

De még mielőtt bárki azt gondolná, hogy lustaság, netán antiszociális gondolatok állnának egy ilyen döntés mögött, az téved. Mert azért, ha a szívünkre tesszük a kezünket, akkor belátjuk, hogy mindannyian éreztük már magunka kifacsarva, feszülten, feszengve a karácsonyi asztalnál, vagy éppen próbáltunk átvészelni egy frissen kipattant családi vitát. 

Nem kell tehát feltétlenül pálcát törni azok felett, akik kipróbálják a karácsonyi vakációzást, sőt egyszer legalább érdemes is kipróbálni. Igaz, ha amúgy az az átalános, hogy az egész ünnepet, amolyan roadshow-zással szoktuk tölteni, akkor nem árt időben felkészíteni a családot, hogy idén másképp szeretnénk ünnepelni. 

Valószínű, hogy nem kíséri majd ujjongás a döntésünket, de még mielőtt valamifajta vitába hajlana a beszélgetés, próbáljuk meg megértetni szeretteinkkel, hogy higgyék el, nem ördögtől való a gondolat és, hogy miért szeretnénk a Karácsonyt, valahol a világ zaja elől elbújva, a szűk családunkkal tölteni. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://utazikacsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr698152760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása